Zoeken

Muze van de Gouverneur

Muze van de Gouverneur
Stichting Muze van de Gouverneur 
De goede samenwerking tussen Het Gouverneurshuis en Theater tussen de Schuifdeuren heeft op 22 mei 2015 geresulteerd in de oprichting van de Stichting Muze van de Gouverneur.
 
In deze stichting zijn de onderstaande activiteiten ondergebracht die in gezamenlijkheid in het afgelopen jaar succesvol zijn verwezenlijkt. Het doel is om deze activiteiten te vervolmaken en de daartoe benodigde fondsen te verwerven.      
                                                                
Het Gouverneurstheater
De Gildezaal van museum Het Gouverneurshuis is bij uitstek geschikt om kleine theaterproducties te brengen. De zaal is op zichzelf al een plezierige plek op te vertoeven.  De akoestiek uitstekend. Er is plaats voor vijftig personen.  Er is een café. Juist die kleinschaligheid is zo aantrekkelijk, want er is geen wezenlijke afstand tussen artiest en het publiek. De Muze van de Gouverneur voelt zich er thuis. Verleden jaar hebben hier vijf voorstellingen plaatsgevonden en iedereen die de voorstellingen heeft bijgewoond heeft genoten. Het smaakte naar meer. Voor het seizoen 2015/2016 zijn er zes voorstelling gepland, waarvan één een kindervoorstelling is.
 
De Verhalentafel
Iedereen heeft een verhaal. En Iedereen wil dat verhaal vroeg of laat kwijt. En dat kan aan De Verhalentafel. En toch zijn er mensen die denken dat De Verhalentafel er niet voor hen is! Dat is jammer. Het idee achter De Verhalentafel is juist dat iedereen zijn verhaal mag vertellen en dat iedereen die graag naar verhalen luistert mag aanschuiven. Verhalen verbinden mensen en daar gaat het om. Dus iedereen is welkom! Elke derde donderdag van de maand, staat daar De Verhalentafel klaar om u te ontvangen. Toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening. U hoeft zich niet aan te melden als u wilt komen luisteren. 
                                                                                                                                        
OOR voor Muziek (koffieconcerten en luisterlezingen)
Luisteren naar muziek is gezond. Waarom? Omdat naar welke muziek je ook luistert,  je er altijd blij van wordt. Omdat muziek rustgevend en meditatief  kan zijn of juist je concentratie en je alertheid verhoogt. Omdat muziek verbonden is met je geheugen en luisteren naar muziek mooie herinneringen kan oproepen. Omdat muziek je afleidt en troost biedt, want muziek zorgt ervoor dat je de focus verlegt van iets naars naar iets plezierigs. Omdat… Muziek moet!
 
Een stap verder is leren horen hoe muziek in elkaar zit, er achter komen waarom bepaalde muziek je vooral aanspreekt, begrip krijgen over de tijd waarin bepaalde muziek is gecomponeerd… oor krijgen voor muziek opdat je er nog meer van kunt genieten.
 
Met de luisterlezingen van Olga Franssen kun je die stap spelenderwijs zetten en door de koffieconcerten met jong talent te bezoeken kun je toetsen wat je hebt geleerd. Een betere combinatie is niet denkbaar en… luisteren naar muziek is gezond!  
                                                     
Theater tussen de Schuifdeuren
Theater tussen de Schuifdeuren brengt cabaret, toneel en muziek in de huiskamer. De toeschouwers kunnen op die manier van even unieke als intieme optredens genieten en bovendien (opnieuw) kennis maken met de andere bewoners uit Heusden en omgeving.                                   
En zeg nu zelf: Wat is er nu leuker dan gluren bij de buren? 
 
 
Contact
Stichting Muze van de Gouverneur is een initiatief van Het Gouverneurshuis en Theater tussen de Schuifdeuren
Gouverneurshuis
Putterstraat 14     
5256 AN Heusden
T: 06 – 51275412 (Tak van der Most-Goedkoop)
W: www.muzevandegouverneur.nl

Volg ons ook op Facebook: 

 
Sponsoren