Contact door aanraking, zonder woorden

11 februari 2020
www.heusden4you.nl
Sint Janshof neemt nieuwe zorginnovatie CRDL in gebruik 

Sint Janshof in Vlijmen van stichting Schakelring neemt op dinsdag 11 februari de eerste CRDL in gebruik. Een innovatief houten product dat door aanraking van meerdere personen een geluid maakt. Geluiden van de zee, vogels, piano- of vioolmuziek klinken wanneer twee personen een hand op de CRDL te leggen en elkaar met de vrije hand op de huid aanraken. Het blijkt een unieke vondst te zijn die bij alle mensen reacties oproept, ook bij mensen die op geen enkel andere stimulans lijken te reageren. Sint Janshof voegt de CRDL met trots toe aan een inmiddels steeds langer wordende lijst van innoverende producten in de zorg.
Deze technologische innovatie, de CRDL (spreek uit kreddel) is een houten object in de vorm van een ellipsoïde, dat zowel op tafel als comfortabel op schoot geplaatst kan worden. Het nodigt intuïtief uit om aangeraakt te worden door het verfijnde en speelse ontwerp. De CRDL vertaalt aanraking in geluid en maakt hierdoor nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie – zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking – en hun omgeving.
De software en de elektronica die verwerkt zijn in de CRDL, herkennen de bewegingen van twee of meer mensen (in een keten) en vertalen deze signalen naar verschillende geluiden. Hij kan zowel 1-op-1 als in een groep worden gebruikt.
Ontwikkelingen zoals vergrijzing en ontgroening vragen om nieuwe creatieve oplossingen in de zorg. Schakelring, altijd vernieuwend, is daarom de Ideeënfabriek gestart, een interne groep enthousiaste medewerkers die zich bezighoudt met innovaties in de ouderenzorg die passen binnen de locaties. Vanuit de ideeënfabriek van Schakelring zijn al verschillende succesvolle technologische én sociale innovaties geïmplementeerd. De CRDL is daar een voorbeeld van. 
Schakelring wil het leven en genieten van bewoners/familie én werkplezier van medewerkers/vrijwilligers mogelijk blijven maken, ook in de toekomst, daar hoort vernieuwing bij.

 
www.heusden4you.nl

De Drunense Deining

27 februari 2020
Muziek door Legs Boelen - Geruisloos in elkaar weerklinken  Meer >
 
www.heusden4you.nl
Klank- en kleurrijk Primjeire Concert mag traditie worden Uniek was de samenwerking niet. Immers ook tijdens het Bevrijdingsconcert… Meer >
 
www.heusden4you.nl
 Sleuteloverdracht in Maoskesdam Meer >
 
www.heusden4you.nl
In 6 stappen meer grip op je zoektocht naar werk Meer >
 
www.heusden4you.nl
Filosofie in het hier en nu op Honsoirde Menigeen heeft in het leven behoefte zich te verdiepen in filosofie. Vaak blijft het bij… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-09-2019 Meer >
 
 
09-09-2019 Meer >
 
14-06-2019 Meer >
 
14-06-2019 Meer >
 
10-06-2019 Meer >
 
Terug naar boven