Heemkundekring Onsenoort

07 oktober 2019
www.heusden4you.nl

Twaalf vertelpunten in de Heusdense kernen

Bevrijdingsroute op 3 november


In het bevrijdingsweekend van 1 tot en met 4 november zullen er in de Gemeente Heusden vele activiteiten georganiseerd worden die met de 75 jaar bevrijding van onze omgeving te maken hebben. Door Heemkundekring Onsenoort zal op zondag 3 november de Bevrijdingsroute georganiseerd worden. Op een twaalftal plaatsen zullen kramen als vertelpunten ingericht worden en die bemensd worden door leden van de Heemkundekring. Zij weten wat er tijdens het laatste jaar van de oorlog in de betreffende omgeving gebeurd is en zullen daarover vertellen. De kramen zijn makkelijk te herkennen aan een vlag van de Gemeente Heusden met het logo ‘75 jaar vrijheid Heusden’. De bezoekers kunnen vragen stellen of om informatie verzoeken. Bezoekers kunnen er ook hun informatie of hun verhaal kwijt.

De route gaat door alle kernen van de Gemeente Heusden en kan te voet, met de fiets of met de auto gedaan worden. Men kan de gehele route van ~27 km doen, maar de benodigde tijd is dan ~4 uur. Voor fietsers zal de route van duidelijke richtingpijlen voorzien worden. Men kan ook zelf een route tussen de vertelpunten bepalen. Maar men kan ook alleen in eigen plaats het vertelpunt bezoeken.
De route begint bij het gildehuis van het Hubertusgilde aan De Steegerf in Drunen, waar de bevrijding begonnen is met de militaire operatie Guy Fawkes. Op die ochtend wordt daar het pijlmonument onthuld ter herinnering aan de Schotse 51ste Highland Division, die daar het Afwateringskanaal overstak. De route eindigt in Heusden-Vesting bij het Gouverneurshuis waar dan de bevrijdingsexpositie ‘Tussen Strijd & Vrijheid’ geopend is.
Alle deelnemers aan de Bevrijdingsroute krijgen het boekje ’75 Jaar Bevrijding Heusden – Elk gedenkteken heeft zijn verhaal’, dat door historicus Kees van den Oord is samengesteld en aan dit boekje wordt een flyer toegevoegd met de route en met de benodigde informatie.

De Bevrijdingsroute met de twaalf vertelpunten.


 
www.heusden4you.nl
Voeding, water en lucht zijn van levensbelang voor elk levend wezen. Meer >
 
www.heusden4you.nl
Stichting Veteranenkunst heeft als doel om kunstwerken te exposeren die gemaakt zijn door (Nederlandse) veteranen naar aanleiding van… Meer >
 
www.heusden4you.nl

Kleppermandagen 2019

15 oktober 2019
De kleppermandagen komen er weer aan met leuke opdrachten. Meer >
 
www.heusden4you.nl

75 jaar vrijheid in Heusden

11 oktober 2019
Herdenking Stadhuisramp 4-5 november 1944 75 jaar vrijheid in Heusden Meer >
 
www.heusden4you.nl

Plezier voor jong en oud

07 oktober 2019
Beleef de herfst tijdens de Kleppermandagen in Heusden Vesting  Plezier voor jong en oud  in Heemtuin de Meulenwerf Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-09-2019 Meer >
 
 
09-09-2019 Meer >
 
14-06-2019 Meer >
 
14-06-2019 Meer >
 
10-06-2019 Meer >
 
Terug naar boven