Schakelring - Woonzorgcentrum Sint Antonius Heusden

Omarmd door de vesting.

Woonzorgcentrum Sint Antonius is gelegen binnen de stadswallen van de pittoreske vestingstad Heusden. Het is een kleinschalige en gemoedelijke locatie met een hechte gemeenschap van bewoners en medewerkers. Iedereen kent en begroet elkaar, maar bewoners hebben zowel in de groepswoningen als in de te huren studio’s en appartementen een eigen plek. Als het weer en beetje meezit, geniet iedereen graag van het zonnetje in de prachtige tuin en anders biedt De Brasserie op de begane grond een uitkomst voor een kopje koffie en een activiteit.
Thuis in Sint Antonius
Om een woonzorgcentrum te zijn waar het fijn wonen is, moet je meer doen dan een mooie woonruimte en goede zorg bieden. De ervaring leert dat het geluk van de bewoners vaak in heel kleine dingen zit. In warmte, aandacht voor elkaar en een positieve sfeer. Met hart en ziel ondersteunen de medewerkers en vrijwilligers van Sint Antonius de bewoners om iedereen een warm huis te bieden waar zij zich thuis voelen.

Wonen, zorg en diensten
In Sint Antonius woont een kleine groep bewoners verdeeld over twee woongroepen, die intensieve zorg ontvangen. Daarnaast huurt een groep bewoners een studio of appartement. Zij kunnen in onverwachte situaties dag en nacht een (zorg)medewerker bereiken en gebruik maken van ondersteunende diensten, zoals personenalarmering, thuiszorg en een was- en strijkservice. Alle bewoners kunnen gebruik maken van de prachtige gemeenschappelijke tuin en De Brasserie op de begane grond. Bewoners van Sint Antonius ontmoeten elkaar hier dagelijks onder het genot van een kop koffie of een warme maaltijd. Wekelijks worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals optredens en lezingen, waar ook vaak bewoners uit de vesting, familie en vrijwilligers aanschuiven. Voor een boodschapje, de kapper en pedicure kan men terecht op de begane grond.

Adresgegevens

Schakelring - Sint Antonius
Roomsche Kerkstraat 5
5256 AJ Heusden
0416 - 301800
Terug naar boven