Schrijverscollectief HH

Team halloheusden.nl te gast bij 4you

“Kortom, de redactie van halloheusden.nl staat met lege handen en moet zich neerleggen bij het gegeven dat het doek gevallen is”. (citaat Rieky Schalken)
Een bericht dat deze zomer bij velen koud op het dak viel. Want hoewel de kritische toon in de afgelopen jaren wat minder fel was geworden, werd halloheusden.nl nog altijd gewaardeerd door vele duizenden lezers in Heusden en omgeving. Boeiende artikelen, bijzondere interviews, felle colums, originele fotoreportages, filmpjes en cartoons werden met plezier geproduceerd en gezien en gelezen door trouwe bezoekers. Daar kwam dus per 1 september een einde aan, om redenen die in het ‘afscheidsartikel’ van eindredacteur Rieky Schalken zijn verwoord. (Zie halloheusden.nl)

Dat was het dus en er volgden enkele weken van een soort rouw. Je loopt toch heel anders door je gemeente als je niet meer je voelsprieten uitgestoken hoeft te houden, als je geen interessante lezing of evenement hoeft te verslaan. En waar blijf je met je boosheid en je kritische kijk op zaken die in je hoofd al als journalistieke weergave of kriebelende column vorm hebben gekregen. Hoe jammer is het dat een kwaliteitsproduct als halloheusden.nl verloren gaat voor de Heusdense gemeenschap? Nu ook de Heusdense Courant het bijltje erbij neer gegooid heeft is de spoeling wel heel dun geworden.

Jeroen van Kan, fotograaf en eigenaar van de 4you-sites, voorziet zijn bezoekers dagelijks van informatie over alles wat er in de gemeente speelt en georganiseerd wordt via vlijmen4you.nl, drunen4you.nl en heusden4you.nl. Hij maakt lange dagen, nog net geen 24/7, en kan van zijn activiteiten rondkomen. Jawel, een commerciele onderneming, want betaald door honderden ondernemers verspreid over de hele gemeente die zich via 4you in de kijker spelen. Voor het schrijven van interessante artikelen en interviews heeft Jeroen geen tijd, al zou hij dit wel als een mooie aanvulling van het door hem gepresenteerde zien.

Daarom nam hij onlangs contact op met oud-medewerkers van halloheusden.nl. Er kwam een ‘keukentafelgesprek’ met twee redacteuren en een fotograaf, waarin hij hun het aanbod deed om onder een aparte menuknop op de 4you-sites: “Datgene te blijven doen wat jullie deden”. En dat houdt in: schrijven over een scala aan sociaal-cultureel-maatschappelijke onderwerpen, fotograferen, cartoons en filmpjes maken in volledige vrijheid. Jeroen is niet bang voor een beetje discussie, zegt hij. Na intensief overleg met de andere teamleden van halloheusden.nl, werd besloten om een pilot te starten. “Laten we het proberen en na een half jaar de resultaten evalueren”, was de algehele mening.

Halloheusden is dan wel niet meer de stichting die geheel zelfstandig en onafhankelijk journalistiek bedreef, maar redacteuren, fotografen en anderen krijgen in ieder geval weer een podium waarop zij, zonder commerciële bemoeienis dan wel beperkingen, hun pennevruchten kunnen publiceren.

Annelies van der Sanden, eindverantwoordelijke/coördinator pilot
Colums

De kroon op ons werk

25 maart 2020

Want daar zijn velen van ons toch wel van overtuigd. De mens heeft zichzelf dit aangedaan. Op de eerste plaats door de wereld te beroven van een zorgvuldig, in miljoenen jaren opgebouwd ecosysteem. Ten tweede door niet voldoende voorbereid te zijn op wat ons al decennia lang boven het hoofd…

Meer >
 
 

Historie

Sport

Kunst- en Cultuur

Klank- en kleurrijk Primjeire Concert mag traditie worden

Uniek was de samenwerking niet. Immers ook tijdens het Bevrijdingsconcert op 8 november 2019, ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding Heusden, kreeg het Symfonisch BlaasOrkest vocale ondersteuning van Het Groot Dwergonisch…

Meer >
 
 

Politiek en samenleving

De Nieuwjaarsbijeenkomst op woensdag 5 februari werd goed bezocht. In de grote zaal van D’n Bork zaten om 20.00 uur circa 120 personen aan de koffie met koek.

Meer >
 
 

Terug naar boven